Iedere werknemer heeft arbeidsvoorwaarden. Arbeidsvoorwaarden zijn de voorwaarden waaronder iemand werkt.

De meest bekende arbeidsvoorwaarden zijn tijd en geld. Deze worden ook wel de primaire arbeidsvoorwaarden genoemd. Hoeveel werkt iemand, op welke momenten van de dag, en hoeveel wordt daarvoor betaald? Geld is bekend. De meeste werknemers weten uit het hoofd hoeveel ze verdienen. Maar dat is meestal toch niet zo eenvoudig. Welk loon gaat het over: bruto, netto, hoe zit het met de premies voor (verplichte) verzekeringen, en hoelang werk je er precies voor …?

“Werktijden” is als onderwerp vaak moeilijker. Het aantal uren per week is meestal wel bekend maar de variaties in vakantiedagen, feestdagen, overwerk, ploegendienst, consignatie, dagvenster, etc. zijn enorm. En vaak niet bekend.

Andere arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld pensioen(opbouw), ziektekosten en de premies voor de werknemersverzekeringen. Vaak secundiar genoemd, maar nog steeds een groot deel van veel inkomens. En dan zijn er de overige voorwaarden, denk aan scholingsvoorzieningen (employability), keuzemogelijkheden (a la carte), lease-auto’s tot en met werkkleding aan toe.